Bramborová jídla

Zapečené brambory se slaninou

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Zapečené brambory se slaninou

Klikněte pro zvětšení

VÝRAZNÉ CHUTI

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 1/4 hodiny

KcalAsi 800 kcal na porci

toastJako příloha se hodí salát

Ingredience:

100 anglické slaniny;

1 středně velká cibule;

1 lžíce másla;

500 g brambor;

sůl;

pepř;

125 g smetany;

50 g nastrouhaného ementálu;

čerstvě nasekaná zelená petrželka na ozdobu.


1.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Anglickou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, které podusíme se slaninou a máslem na pánvi.

2.

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky brambor s kostkami slaniny a cibule vložíme do nákypové formy a okořeníme pepřem a solí.

3.

Přelejeme smetanou a pokrm posypeme strouhaným sýrem. Pečeme asi 1/2 hodiny ve formě s pokličkou. Posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

 

 




„Kdo se umí smát sám sobě, má právo smát se smát všemu ostatnímu, co mu k smíchu připadá.“ Jan Werich