Bramborová jídla

Salát s matjesem

 

ČASOVĚ NÁROČNÉ

Salát s matjesem

Klikněte pro zvětšení

VÝRAZNÉ CHUTI


Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 hodina

Doba potřebná k uleženíDoba potřebná k uležení: asi 1 hodina

KcalAsi 1200 kcal na porci

toastPodáváme se žitným chlebíčkem



500 g salátových brambor;

sůl;

4 pikantní nakládané okurky;

2 červené cibule;

4 řezy z matjesa;

1 žloutek;

1 lžička francouzské hořčice;

1 lžíce bílého vinného octa;

mletý bílý pepř;

špetka cukru;

1 lžíce oleje;

1 lžíce nasekaného kopru.




1.

Brambory uvaříme ve slané vodě, slijeme a oloupeme a nakrájíme na plátky.

2.

Mezitím oloupeme okurky a cibule. Zeleninu a rybu pokrájíme na jemné proužky. Všechny přísady smícháme s bramborami.

3.

Vaječný žloutek, hořčici a ocet pořádně roz-šleháme se solí, pepřem a cukrem.

4.

Za stálého míchání do zálivky přiléváme zvolna olej. Přidáme kopr a vše ještě dochutíme.

5.

Zálivku promícháme se salátem, který necháme asi 1 hodinu odležet.

 

 




„Vždy odpouštějme svým nepřátelům, nic je nedokáže víc rozzuřit.“ Oscar Wilde