Bramborová jídla

Pestrý bramborový salát

 


RYCHLÉ

Pestrý bramborový salát

Klikněte pro zvětšení


PIKANTNÍ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1/2 hodiny

Doba potřebná k odleženíDoba potřebná k odležení: asi 1 hodina

KcalAsi 580 kcal na porci

toastVhodný ke grilovanému masu


350 g salátových brambor;

sůl;

50 g mraženého hrášku;

1 malá kedlubna;

1/2 ředkve nebo 6 ředkviček;

50 g prorostlé slaniny;

1/2 lžíce oleje;

70 g zakysané smetany;

50 g remulády;

1 lžíce bílého vinného octa;

1 žloutek;

mletý černý pepř.


1.

Brambory uvaříme ve slané vodě, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky.

2.

Hrášky blanšírujeme asi 3 minuty. Kedlubnu pokrájíme na kostky. Ředkvičky pokrájíme na čtvrtky (ředkev na kostky). Cibuli nasekáme.

3.

Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme v horkém oleji a vmícháme do zeleninové směsi.

4.

Smetanu rozšleháme s remuládou, octem a žloutkem. Osolíme a opepříme, vmícháme do salátu a dáme odležet asi na 1 hodinu.

 

 




„Bůh stvořil člověka, když ho přestaly bavit opice. Na další pokusy už pak neměl nervy.“ Mark Twain