Bramborová jídla |
|
|
Pestrý bramborový salát
Ingredience:350 g salátových brambor; sůl; 50 g mraženého hrášku; 1 malá kedlubna; 1/2 ředkve nebo 6 ředkviček; 50 g prorostlé slaniny; 1/2 lžíce oleje; 70 g zakysané smetany; 50 g remulády; 1 lžíce bílého vinného octa; 1 žloutek; mletý černý pepř. 1. Brambory uvaříme ve slané vodě, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky. 2. Hrášky blanšírujeme asi 3 minuty. Kedlubnu pokrájíme na kostky. Ředkvičky pokrájíme na čtvrtky (ředkev na kostky). Cibuli nasekáme. 3. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme v horkém oleji a vmícháme do zeleninové směsi. 4. Smetanu rozšleháme s remuládou, octem a žloutkem. Osolíme a opepříme, vmícháme do salátu a dáme odležet asi na 1 hodinu.
|