Bramborová jídla

Bramborový nákyp s krocanem

 


ČASOVĚ NÁROČNÉJEMNÉ

Bramborový nákyp s krocanem

Klikněte pro zvětšení

Doba přípravyDoba přípravy: asi 2 hodiny

KcalAsi 760 kcal na porci

toastPodáváme se salátem z rajčat


300 g krocaního masa v plátcích;

40 g másla;

400 g brambor;

1 cibule (30 g);

1 stroužek česneku;

80 g zmraženého hrášku;

sůl;

pepř;

60 g nastrouhaného ementálu;

100 ml mléka;

80 g smetany.


1.

Krocaní maso pokrájíme na tenké, dlouhé nudličky. Lžíci másla rozehřejeme v pánvi a opečeme na něm krocaní maso. Troubu předehřejeme na 200 °C.

2.

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na malé kostičky. Česnek rozprostřeme po ploché, uzavíratelné formě (asi 25 x 30 cm). Do formy naskládáme střídavě vrstvy plátků brambor, koleček cibule, hrášku a plátků krocaního masa, osolíme a okořeníme pepřem. Zasypeme sýrem a poklademe plátky zbylého másla.

3.

Mléko rozmícháme se smetanou, osolíme a okořeníme pepřem a nalejeme na pokrm. Nákyp přikryjeme poklicí a pečeme v troubě asi 1/2 hodiny.

 

 




„Jedna ženská vidí často dál, než pět mužských s dalekohledem.“ Jan Werich