Bramborová jídla

Bramborová smetanová polévka

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborová smetanová polévka

Klikněte pro zvětšení

NEJJEMNĚJŠÍ

Doba přípravyDoba přípravy: asi PŮL HODINY

KcalAsi 310 kcal na porci

toastPodáváme s bílým chlebem


250 g brambor;

1 malá cibule;

50 g česneku;

1 lžíce másla;

400 ml telecího nebo drůbežího vývaru;

sůl;

čerstvě umletý pepř;

na špičku nože drceného kmínu;

čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek;

75 ml bílého vína;

50 g smetany;

1 lžíce pažitky.


1.

Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2.

V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm brambory. Přidáme česnek a cibuli a krátce smažíme dohromady s bramborami.

3.

Zalijeme vývarem a okořeníme pepřem, kmínem a muškátem. Vše necháme na mírném ohni dovařit asi 1/4 hodiny. Poté polévku propasírujeme.

4.

Přidáme víno a polévku ještě jednou zahřejeme na bod varu. Smetanu lehce našleháme a těsně před podáváním promícháme s polévkou. Posypeme pažitkou.

 

 




„Žití, to je největší umění na světě, neboť většina lidí pouze existuje.“ Oscar Wilde