Bramborová jídla

Bramborový salát s dresingem z červené řepy

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborový salát s dresingem z červené řepy

Klikněte pro zvětšení

JEMNÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 hodina

Doba potřebná k uleženíDoba potřebná k uležení: asi 15 minut

KcalAsi 310 kcal na porci

toastPodáváme s pečeným rybím filé


800 g salátových brambor;

40 g nakládané červené řepy;

1/8 l masového vývaru;

1 lžička bílého vinného octa;

sůl;

cukr;

čerstvě mletý bílý pepř;

3 lžíce oleje;

1 malý celer (asi 350 g);

2 stroužky česneku.


1.

Brambory uvaříme v malém množství vody, oloupeme a necháme vychladnout.

2.

Mezitím propasírujeme červenou řepu. Vmícháme do ní masový vývar, ocet, sůl, cukr a pepř Postupně přidáváme olej a dochutíme.

3.

Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a v malém množství vody uvaříme tak, aby byl pevný na skus. Brambory nakrájíme na středně veliké kostky.

4.

Česnek pokrájíme na kolečka a blanšíruje-me ve vroucí vodě. Spolu s celerem přidáme k bramborám.

5.

Zálivku nalijeme na salát a opatrně promícháme. Necháme odpočinout asi 1/4 hodiny.

 

 




„Vhodnou základnou pro manželství je oboustranné nepochopení.“ Oscar Wilde