Bramborová jídla

Italské smaženky Panzarotti

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Italské smaženky Panzarotti

Klikněte pro zvětšení

JEMNÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

KcalAsi 590 kcal na porci

toastPodáváme s rajskou smetanovou omáčkou s bylinkami


400 g brambor;

sůl;

1 lžíce kmínu;

75 g mouky;

1 vejce;

čerstvě mletý bílý pepř;

čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek;

125 g nastrouhaného parmazánu;

1 lžíce čerstvě nasekané zelené petrželky;

2 lístky nasekané šalvěje;

80 g sýra mozzarella;

olej na smažení.


1.

Brambory okartáčujeme a v malém množství osolené a okmínované vody vaříme 25 až 30 minut přikryté pokličkou.

2.

Mozzarellu nakrájíme na kostky. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme. K bramborám přidáme mouku, vejce a vše dobře promícháme.

3.

Osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme parmazán a bylinky.

4.

Z těsta připravíme malé buchtičky. Do každé buchtičky vtlačíme kousek mozzarelly. Smažíme je na oleji po obou stranách do zlatožlutá.

 

 




„Čas si vymysleli lidé, aby věděli, od kdy do kdy a co za to.“ Jan Werich