Bramborová jídla

Italské bramborové knedlíky

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Italské bramborové knedlíky

Klikněte pro zvětšení

KYPRÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 hodinu

KcalAsi 400 kcal na porci

toastPodáváme se smetanovou omáčkou, ve které je sýr a šunka


400 g brambor;

sůl;

1 lžička jemně pokrájené čerstvé šalvěje;

75 g jemné pšeničné krupice;

čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek;

2 lžíce vlažné vody;

3 lžíce nastrouhaného sýra;

1/2 l zeleninového vývaru;

20 g másla;

několik šalvějových lístků.


1.

Brambory vaříme přikryté pokličkou v malém množství mírně osolené vody asi 1/2 hodiny na mírném ohni. Brambory oloupeme a rozmačkáme.

2.

K bramborám přidáme pšeničnou krupici, šalvěj, sůl, muškátový oříšek, vodu a sýr a vypracujeme hladké a jemné těsto, ze kterého tvoříme válečky silné 5 až 6 cm. Z nich nakrájíme plátky silné 1 až 2 cm a uděláme z nich knedlíčky.

3.

Ve vroucím zeleninovém vývaru vaříme knedlíky 8 až 10 minut.

Tip:

Knedlíky můžeme ochutit rozpuštěným máslem se šalvějovými lístky.

 

 




„Nedostane-li žena koho chce, běda tomu, koho dostane.“ Mark Twain