Bramborová jídla

Bramborová pizza

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborová pizza

Klikněte pro zvětšení

VÝRAZNÉ CHUTI

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 hodina

KcalAsi 500 kcal na porci

toastPodáváme se zeleninovým salátem


Na těsto potřebujeme:

500 g syrových oloupaných brambor;

1/2 cibule;

50 g zakysané smetany;

1 vejce;

125 g strouhaného sýra (např gouda);

sůl;

pepř;

tuk na vymazání plechu;

Na obložení pizzy potřebujeme:

1 malou konzervu rajského protlaku;

1 čajovou lžičku nasekaného tymiánu;

1 malou červenou papriku;

1 malou zelenou papriku;

50 g žampionů;

50 g plněných oliv;

50 g kabanosu.


1.

Troubu předehřejeme na 225 °C. Brambory nastrouháme najemno a necháme trochu okapat v cedníku. Cibuli nasekáme a s polovinou zakysané smetany, vejcem a 100 g nastrouhaného sýra vmícháme do bramborové hmoty. Bohatě osolíme a okořeníme pepřem. Hmotu rozetřeme na pomaštěný plech a asi 1/2 hodiny předpékáme.

2.

Mezitím promícháme zbylou smetanu s rajským protlakem a tymiánem.

3.

Papriky nakrájíme na kostky. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a pokrájíme na plátky. Olivy a kabanos pokrájíme na kolečka.

4.

Pizzu potřeme tence rajčatovým krémem, poklademe zeleninou a kabanosem, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a pečeme 15 až 20 minut.

 

 




„Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec.“ Jan Werich