Bramborová jídla

Polévka s růžičkovou kapustou

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Polévka s růžičkovou kapustou

Klikněte pro zvětšení

VYDATNÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 1/4 hod.

KcalAsi 1000 kcal na porci

toastPodáváme s černým chlebem


70 g prorostlé slaniny;

1 cibule;

1 stroužek česneku;

400 g brambor, které se nerozvářejí;

125 g mrkve;

400 g růžičkové kapusty;

1 lžíce másla;

1 l horkého masového vývaru;

2 párky;

mletý bílý pepř;

nastrouhaný muškátový oříšek.


1.

Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme. Česnek nakrájíme na plátky. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky. Růžičkovou kapustu nakrojíme u košťálu do kříže.

2.

Máslo rozpustíme a slaninu v něm rozškva-říme. Přidáme cibuli, česnek, brambory a mrkev a vše podusíme. Přilijeme horký vývar a necháme vařit asi 10 minut.

3.

Potom přidáme růžičkovou kapustu a vše dohromady vaříme další čtvrthodinu.

4.

Pět minut před koncem vaření přidáme párky a necháme je prohřát. Polévku dochutíme.

 

 




„Kdo se umí smát sám sobě, má právo smát se smát všemu ostatnímu, co mu k smíchu připadá.“ Jan Werich