Bramborová jídla

Bramborový salát s pampeliškou

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborový salát s pampeliškou

Klikněte pro zvětšení

ŠŤAVNATÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1/2 hodiny

KcalAsi 250 kcal na porci

toastJe vhodný k telecímu masu


250 g brambor uvařených, oloupaných a nakrájených na plátky;

2 lžíce bílého vinného octa;

4 lžíce olivového oleje;

sůl;

pepř;

1 velmi jemně nasekaná cibule;

1 stroužek rozdrceného česneku;

1 kyselé jablko nakrájené na malé kostičky;

1 lžíce nasekané petrželky;

1 lžíce nasekaného kerblíku;

125 g pampelišky nebo salátu kadeřávku;

50 g anglické slaniny nakrájené na kostičky.


1.

Brambory promícháme s octem, olivovým olejem, solí a pepřem, cibulí a česnekem.

2.

Jablko smícháme s petrželkou, kerblíkem a pampeliškou a vmícháme do bramborového salátu.

3.

Slaninu osmažíme na pánvi dokřupava a přidáme k salátu.

 

 




„Žádný člověk není tak bohatý, aby mohl koupit svoji minulost.“ Oscar Wilde