Bramborová jídla

Bramborové knedlíky půl napůl

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborové knedlíky půl napůl

Klikněte pro zvětšení

VÝRAZNÉ CHUTI


Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

KcalAsi 70 kcal na porci

toastPodáváme s dušenou hovězí pečení





400 g moučnatých brambor;

sůl;

40 ml horkého mléka;

nastrouhaný muškátový oříšek;

1/2 celozrnného toastu;

1/2 lžičky másla.





1.

150 g brambor uvařených předem oloupeme.

2.

Ostatní brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme do misky s vodou. Bramborovou hmotu dobře vymačkáme utěrkou, vodu slijeme do nádoby a necháme stát, aby se usadil bramborový škrob.

3.

Uvařené brambory rozmačkáme a promícháme s horkým mlékem.

4.

Vařené syrové brambory smícháme. Vodu z brambor opatrně slijeme a bramborový škrob vmícháme do bramborové hmoty. Osolíme a okořeníme muškátem.

5.

Toast nakrájíme na kostky a osmažíme na másle. Navlhčenýma rukama tvoříme z bramborové hmoty knedlíky, které plníme chlebovými kostkami.

6.

Knedlíky vložíme do vroucí slané vody a necháme je 15 až 20 minut vařit.

 

 




„Snažme se žít tak, aby naší smrti litoval i majitel pohřební služby.“ Mark Twain