Bramborová jídla

Brambory po selsku

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Brambory po selsku

Klikněte pro zvětšení

HRUBĚJŠÍ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 1/4 hodiny

KcalAsi 1010 kcal na porci

toastJako příloha se hodí syrová zelenina


1 lžička másla;

500 g brambor;

150 g anglické slaniny;

1 středně velká cibule;

1 lžička másla na formu;

6 vajec;

1/8 l mléka;

sůl;

pepř;

2 lžíce pažitky.


1.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2.

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi, opečeme v něm slaninu a cibuli. Spolu s bramborami poklademe ve vrstvách do vymazané nákypové formy.

3.

Vejce rozšleháme s mlékem a kořením, nalejeme na navrstvené brambory. Zapékáme asi 3/4 hodiny. Podáváme posypané pažitkou.

 

 




„Láska vdaných žen je nejcennější na světě, manželé o tom ovšem nevědí.“ Oscar Wilde