Bramborová jídla

Bramborové opečenky

 


Doba přípravyDoba přípravy: asi 1/2 hodiny

KcalAsi 270 kcal na porci

toastPodáváme s houbovou smetanovou omáčkou a hlávkovým salátem


500 g brambor vařených na loupačku;

2 lžíce oleje;

pepř;

sůl.




1.

Vystydlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme.

2.

Na pánvi rozehřejeme olej. Do pánve vložíme nastrouhané brambory, okořeníme a lehce přitlačíme ke dnu pánve. Smažíme 6 až 8 minut na středním ohni, až je okraj zlatavě hnědý.

3.

Přes opečenku položíme velký mělký talíř. Pánev prudkým pohybem převrátíme. Opečenku necháme opatrně sklouznout zpátky do pánve. Znovu smažíme 5 až 6 minut, až bude i spodní strana zlatavě hnědá.

 

 




„Muži nedovedou ocenit vlastní ženy. To přenechávají druhým.“ Oscar Wilde