Bramborová jídla

Jelito s brambory

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Jelito s brambory

Klikněte pro zvětšení

VYDATNÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

KcalAsi 1000 kcal na porci

toastPodáváme s hlávkovým salátem


500 g moučnatých brambor;

1 lžička soli;

500 g oloupaných jablek bez jádřinců nakrájených na osminky;

1/4 vody;

1/2 lžičky cukru;

1 lžíce šťávy z citrónu;

50 g prorostlé slaniny nakrájené na kostičky;

1 cibule nakrájená na kostičky;

3 lžíce oleje;

250 g jelita nakrájeného na plátky.


1.

Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě a rozšťoucháme. Jablka podusíme ve vodě s cukrem a citrónovou šťávou. Slaninu vyškvaříme a zpěníme v ní cibuli. Trochu cibule a slaniny oddělíme na ozdobení.

2.

Brambory s jablky a zbývající cibulí se slaninou našleháme, ochutíme cukrem a solí.

3.

Plátky jelita opečeme na oleji a položíme na bramborovou hmotu. Ozdobíme slaninou s cibulí.

 

 




„Muži nedovedou ocenit vlastní ženy. To přenechávají druhým.“ Oscar Wilde