Bramborová jídla

Bramborová hnízda

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍJEMNÉ

Bramborová hnízda

Klikněte pro zvětšení


Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 hodina

KcalAsi 300 kcal na porci

toastPodáváme s frikasé


400 g moučnatých brambor;

sůl;

50 g změklého másla;

3 vaječné žloutky;

nastrouhaný muškátový oříšek;

tuk na vymazání plechu.



1.

Troubu předehřejeme na 225 °C. Brambory uvaříme ve slané vodě, oloupeme a horké rozmačkáme.

2.

Horké bramborové těsto promícháme s máslem a 2 žloutky. Osolíme a okořeníme muškátovým oříškem.

3.

Bramborové pyré naplníme do cukrářského zdobítka s trubičkou, která má otvor ve tvaru hvězdičky, a z pyré nastříkáme hnízda na plech vymaštěný zbylým máslem.

4.

Třetí žloutek rozmícháme s troškou vody a potřeme jím hnízda. Zapékáme asi 10 minut do zlatavě žluté barvy.

Tip:

Místo hnízd můžeme nastříkat na plech malé kroužky. Jsou vhodné ke grilovanému masu nebo k dušené zelenině, například k brokolici.

 

 




„Člověk, který nikdy neplakal nežil opravdový život!“ Jan Werich