Bramborová jídla

Cuketa s mletým masem

 


RYCHLÉKOŘENĚNÉ


Cuketa s mletým masem

Klikněte pro zvětšení



Doba přípravyDoba přípravy: asi 1/2 hodiny

KcalAsi 340 kcal na porci

toastPodáváme s bagetou


1 středně velká cibule;

250 g moučnatých brambor;

1 lžíce másla;

1/2 l zeleninového vývaru;

2 cukety;

150 g mletého hovězího masa;

1 vejce;

1 lžíce netučného tvarohu;

sůl;

mletý pepř;

1 lžíce oleje;

1 lžíce bramborové moučky;

1 lžíce nasekaného kopru;

1 lžíce zakysané smetany.



1.

Cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Kolečka cibule a kostičky brambor opečeme na másle. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 1/2 hodiny.

2.

Mezitím nakrájíme cukety na kostky a po 15 minutách přidáme k bramborám.

3.

Mezitím smícháme mleté maso s vejcem a tvarohem. Osolíme a opepříme, tvoříme malé kuličky a opékáme je v horkém oleji.

4.

Bramborovou moučku rozmícháme v trošce studené vody a vmícháme do vařící se polévky.

5.

Do polévky přidáme kopr a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a vmícháme opatrně masové kuličky.

 

 




„Snažme se žít tak, aby naší smrti litoval i majitel pohřební služby.“ Mark Twain