Bramborová jídla

Jehněčí na pekařský způsob

 


ČASOVĚ NÁROČNÉVYDATNÉ


Jehněčí na pekařský způsob

Klikněte pro zvětšení

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 3/4 hodiny

KcalAsi 290 kcal na porci

toastPodáváme se zelenými fazolkami


600 g jehněčího masa (z kýty);

sůl;

čerstvě mletý černý pepř;

1 stroužek česneku;

2 lžíce olivového oleje;

2 cibule;

300 g brambor;

75 ml červeného vína;

1 lžíce nasekané rozmarýny;

1/8 l vývaru;

1 špetka muškátu.



1.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Jehněčí maso osolíme a okořeníme pepřem. Nasekáme česnek a vetřeme do masa. Olivový olej rozehřejeme a opečeme v něm maso po všech stranách. Osmahnuté maso dáme na půl hodiny do trouby. Vyjmeme jehněčí maso.

2.

Cibuli nakrájíme na kolečka a 5 minut dusíme v hrnci. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 5 mm; přidáme je k cibuli a zalijeme červeným vínem. Přidáme rozmarýn, vývar osolíme a okořeníme muškátem a pepřem.

3.

Jehněčí položíme na brambory, dáme na 3/4 hodiny do trouby, kde nepřikryté pečeme.

 

 




„Zamilovat se do sebe - to je románek na celý život.“ Oscar Wilde