Bramborová jídla

Bramborové pyré

 





Doba přípravyDoba přípravy: asi 1/2 hodiny

KcalAsi 220 kcal na porci

toastPodáváme ke klobáse


500 g moučnatých brambor;

sůl;

asi 1/8 l horkého mléka;

1 lžíce másla;

mletý bílý pepř;

nastrouhaný muškátový oříšek.








1.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme ve slané vodě asi 1/4 hodiny. Potom brambory rozmačkáme.

2.

Do bramborové hmoty postupně vmíchává-me mléko, podle charakteru brambor množství mléka přizpůsobíme požadované hustotě pyré.

3.

Nakonec vmícháme máslo a pyré osolíme, ochutíme pepřem a muškátem.

Tip:

Bramborové pyré můžeme dochutíme také bylinkami, rajským protlakem nebo nastrouhaným sýrem.

 

 




„Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec.“ Jan Werich