Bramborová jídla

Bramborový nákyp s dušeným masem

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborový nákyp s dušeným masem

Klikněte pro zvětšení

PIKANTNÍ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

KcalAsi 330 kcal na porci

toastJako příloha se hodí polní salát


1 středně velká cibule;

1 zelená paprika;

1 lžíce másla;

300 g vařených brambor;

g vařených brambor 100 g dušeného, nahrubo nasekaného hovězího masa;

1 vejce;

3 lžíce smetany;

sůl;

pepř;

sladká mletá paprika;

1 rajče (asi 60 g).


1.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, paprikový lusk na jemné proužky, obojí dusíme na másle v pánvi asi 4 minuty. Občas promícháme.

2.

Brambory nakrájíme na kolečka. Nahrubo nasekané dušené hovězí maso nakrájíme na proužky a spolu s bramborami a zeleninou poklademe do nákypové formy.

3.

Vejce rozmícháme se smetanou a kořením a nalejeme na nákyp.

4.

Rajče nakrájíme na kolečka a ozdobíme jimi nákyp. Nákyp zapékáme v troubě asi 35 až 40 minut.

Tip:

Místo nahrubo nasekaného dušeného hovězího masa můžeme použít uzenku nakrájenou na tenké plátky nebo česnekový salám.

 

 




„Muži nedovedou ocenit vlastní ženy. To přenechávají druhým.“ Oscar Wilde