Bramborová jídla

Bramborová polévka s bylinkami ze Středomoří

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborová polévka s bylinkami ze Středomoří

Klikněte pro zvětšení

AROMATICKÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 2 hod.

KcalAsi 600 kcal na porci

toastPodáváme s toastem z bílého chleba


1 malý stroužek česneku;

1 malá petržel;

1 malá mrkev;

200 g oloupaných brambor;

1 lžíce másla;

1/2 l zeleninového vývaru;

1 špetka soli (nejlépe mořské);

čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek;

po 1 lžičce čerstvé nasekané majoránky, šalvěje, rozmarýnu a tymiánu;

1/2 svazku petrželových lístečků;

2 lžíce sezamu;

1 lžíce zakysané smetany.


1.

Česnek pokrájíme na tenoučké proužky. Kořen petržele jemně nasekáme, mrkev a brambory pokrájíme na malé kostičky.

2.

Máslo rozpustíme v hrnku. Zeleninu a brambory na něm osmažíme. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Na mírném ohni necháme vařit 20 až 25 minut.

3.

Přimícháme byliny, bramborovou polévku ještě dochutíme. Sezam krátce osmažíme.

4.

Polévku podáváme se lžící zakysané smetany a posypanou opraženým sezamem.

 

 




„Tragédie žen spočívá v tom, že se každá nakonec podobá své matce.“ Oscar Wilde