Bramborová jídla

Bramborák s cuketou

 


RYCHLÉPLNOHODNOTNÉ

Bramborák s cuketou

Klikněte pro zvětšení

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1/2 hodiny

KcalAsi 320 kcal na porci

toastPodáváme se salátem z řeřichy


100 g cukety;

1 lžíce másla;

200 g brambor;

2 lžíce pšeničné celozrnné mouky;

1 vejce;

1 lžička sušeného oregana;

sůl (nejlépe mořská);

čerstvě mletý pepř;

špetka muškátového květu;

2 lžíce oleje.


1.

Cuketu nastrouháme nahrubo a podusíme na másle. Necháme vychladnout.

2.

Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo.

3.

Promícháme s cuketou, pšeničnou celozrn-nou moukou, vejcem a bylinkami. Z těsta tvoříme malé bramboráky a opékáme je na horkém oleji po obou stranách do zlatova.

Tip:

Místo cukety můžeme také velice dobře použít česnek, červenou řepu nebo také mrkev.

 

 




„O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak.“ Jan Werich