Bramborová jídla

Bramborový salát s masem z krůtích prsíček

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborový salát s masem z krůtích prsíček

Klikněte pro zvětšení

JEMNĚ KOŘENĚNÉ


Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

KcalAsi 550 kcal na porci

toastPodáváme s bagetou


400 g nových brambor;

75 g celeru;

100 g uzených krůtích prsíček;

100 g žampionů;

1 lžíce oleje;

2 lžíce octa z bílého vína;

sůl;

čerstvě mletý pepř;

na špičku nože mletého kmínu;

1 červená cibule.


1.

Brambory vaříme 20 až 30 minut, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na tenké plátky.

2.

Mezitím jemně pokrájíme celerovou nať a přidáme k bramborám. Krůtí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky Žampiony nakrájíme na plátky a obojí osmažíme v horkém oleji dokřupava.

3.

Zahřejeme ocet se solí, pepřem a kmínem. Tuto zálivku nalijeme ještě teplou na brambory a salát necháme uležet alespoň 10 minut.

4.

Mezitím jemně nasekáme cibuli. Přidáme ji do salátu a vše dobře promícháme. Salát podáváme ještě vlažný.

 

 




„Žití, to je největší umění na světě, neboť většina lidí pouze existuje.“ Oscar Wilde