Bramborová jídla

Špenátová pizza

 

ČASOVĚ NÁROČNÉ

Špenátová pizza

Klikněte pro zvětšení

VÝRAZNÉ CHUTI

Doba přípravyDoba přípravy: asi 2 hodiny

KcalAsi 650 kcal na porci

toastPodáváme s rajčatovým salátem


bramborové těsto (předpis viz předchozí recept);

250 g rajčat;

1 malá cibule;

3 lžíce oleje;

bylinková sůl;

pepř;

2 lžičky provensálského koření;

1 stroužek česneku;

350 g špenátu;

100 g nastrouhaného sýra.


1.

Troubu předehřejeme na 225 °C. Připravíme si bramborové těsto na pizzu, rovnoměrně je rozprostřeme na pomaštěný plech a asi 1/2 hodiny předpékáme.

2.

Rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nájemné kostičky.

3.

Cibuli necháme zpěnit na 1 lžíci oleje. Přidáme rajčata, sůl, pepř a provensálské koření, necháme jednou přejít varem a potom pro-pasírujeme. Stroužek česneku utřeme, přidáme do propasírované hmoty a vše rovnoměrně rozetřeme na bramborové těsto.

4.

Špenát nakrájíme na jemné proužky a na zbytku oleje dusíme tak dlouho, až zavadne. Dochutíme pepřem a česnekem, zeleninu rozprostřeme na pizzu a posypeme nastrouhaným sýrem. Bramborovou pizzu dáme do trouby a znovu zapékáme 15 až 20 minut.

 

 




„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ Jan Werich