Bramborová jídla

Bramborák

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborák

Klikněte pro zvětšení

VÝRAZNÉ CHUTI

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 hodinu

KcalAsi 325 kcal na porci

toastPodáváme s plátky lososa a zakysanou smetanou

Ingredience:

250 moučnatých brambor;

1 malá cibule;

1 lžíce hladké mouky;

2 vejce;

sůl;

mletý bílý pepř;

6 lžic másla.


1.

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nastrouháme k bramborám.

2.

Mouku a vejce zamícháme do nastrouhaných brambor. Osolíme a opepříme.

3.

Máslo rozehřejeme na pánvi. Lžící klademe těsto na bramboráky do pánve a na středním ohni je opékáme po obou stranách tak dlouho, až jsou okraje křupavě zlaté.

Tip:

Bramboráky jsou obzvlášť chutné, když do bramborového těsta zamícháme šunku pokrájenou na jemné kostičky, nasekané bylinky nebo nastrouhaný sýr.

 

 




„Kdo má tak málo fantazie, že své lži musí opírat o důkazy, měl by raději rovnou mluvit pravdu.“ Oscar Wilde