Bramborová jídla

Bramborák

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborák

Klikněte pro zvětšení

VÝRAZNÉ CHUTI





Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 hodinu

KcalAsi 325 kcal na porci

toastPodáváme s plátky lososa a zakysanou smetanou


250 moučnatých brambor;

1 malá cibule;

1 lžíce hladké mouky;

2 vejce;

sůl;

mletý bílý pepř;

6 lžic másla.










1.

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nastrouháme k bramborám.

2.

Mouku a vejce zamícháme do nastrouhaných brambor. Osolíme a opepříme.

3.

Máslo rozehřejeme na pánvi. Lžící klademe těsto na bramboráky do pánve a na středním ohni je opékáme po obou stranách tak dlouho, až jsou okraje křupavě zlaté.

Tip:

Bramboráky jsou obzvlášť chutné, když do bramborového těsta zamícháme šunku pokrájenou na jemné kostičky, nasekané bylinky nebo nastrouhaný sýr.

 

 




„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“ Jan Werich