Bramborová jídla

Salát s hovězím masem a cibulí

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Salát s hovězím masem a cibulí

Klikněte pro zvětšení

VYDATNÉ


Doba přípravyDoba přípravy: asi 1/2 hodiny

Doba potřebná k uleženíDoba potřebná k uležení: asi 1/2 hodiny

KcalAsi 700 kcal na porci

toastPodáváme s chlebem


200 g salátových brambor;

400 g rostbífu;

2 červené cibule;

3 lžíce červeného vinného octa;

sůl;

čerstvě mletý pepř;

3 lžíce oleje;

1 lžíce nasekané petrželky.


1.

Salátové brambory vaříme 20 až 30 minut. Ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky.

2.

Rostbíf nakrájíme na jemné plátky. Cibuli nakrájíme na půlobloučky. Obojí přidáme k bramborám.

3.

Ocet, sůl a pepř smícháme s olejem. Tuto zálivku nalijeme na salát.

4.

Do salátu přidáme petrželku. Vše důkladně promícháme a necháme uležet asi 1/2 hodiny.

 

 




„Nejkrásnější ze všech tajemství je být géniem a vědět to jen sám.“ Mark Twain