Bramborová jídla

Maďarská bramborová polévka

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Maďarská bramborová polévka

Klikněte pro zvětšení

VYDATNÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

KcalAsi 650 kcal na porci

toastPodáváme s chlebem


500 g brambor sůl;

1 velká cibule;

1 stroužek česneku;

2 červené papriky;

1 lžíce másla;

1/2 lžíce mleté papriky;

400 ml masového vývaru;

mletý černý pepř;

mletý černý pepř;

150 g kabanosu nakrájeného na plátky;

2 lžíce zakysané smetany;

tabasko.


1.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve slané vodě 10 minut vaříme. Cibuli a česnek nasekáme. Paprikový lusk nakrájíme na kousky.

2.

Máslo rozehřejeme, podusíme na něm cibuli, česnek a kousky pokrájené papriky. Přimícháme mletou papriku. Přilijeme vývar a přivedeme k varu.

3.

Přidáme brambory, vše okořeníme pepřem a v hrnci s pokličkou vaříme asi 5 minut.

4.

Přidáme salám a vaříme ještě dalších 5 minut. Přimícháme zakysanou smetanu a polévku dochutíme tabaskem, pepřem a paprikou.

 

 




„Snažme se žít tak, aby naší smrti litoval i majitel pohřební služby.“ Mark Twain