Bramborová jídla

Nákyp s makrelou

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Nákyp s makrelou

Klikněte pro zvětšení

KOŘENĚNÉ



Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 hodinu

KcalAsi 700 kcal na porci

toastPodáváme s polním salátem


500 g moučnatých brambor;

sůl;

200 g uzených makrel;

300 g rajčat nakrájených na plátky;

tuk na vymazání formy;

čerstvě mletý pepř;

225 g zakysané smetany;

2 vejce;

1 lžíce nasekané pažitky;

nastrouhaný muškátový oříšek;

50 g nastrouhaného sýra (např., goudy);

25 g másla.


1.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory uvaříme ve slané vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso z makrely vykostíme a nakrájíme na kousky.

2.

Do vymaštěné nákypové formy (20 x 25 centimetrů) skládáme střídavě vrstvy bramborových a rajčatových plátků a kousků ryby (horní vrstva brambory). Zeleninu mírně osolíme a opepříme.

3.

Smetanu rozšleháme s vejci, pažitkou, solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem a nalijeme na nákyp.

4.

Zasypeme sýrem a nahoru pokládeme plátky másla. Pečeme asi 35 minut.

 

 




„Kdo má tak málo fantazie, že své lži musí opírat o důkazy, měl by raději rovnou mluvit pravdu.“ Oscar Wilde