Bramborová jídla

Bramborové krokety

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborové krokety

Klikněte pro zvětšení

KOŘENĚNÉ-KŘUPAVÉ


Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 1/4 hodiny

KcalAsi 200 kcal na porci

toastPodáváme s pečenou drůbeží





400 g moučnatých brambor;

sůl;

1 žloutek;

50 g pšeničné polohrubé mouky;

nastrouhaný muškátový oříšek;

mletý bílý pepř;

podle chuti nastrouhané ořechy nebo mandle;

750 g ztuženého tuku (nejlépe kokosového tuku).



1.

Brambory uvaříme ve slané vodě, slijeme a oloupeme.

2.

Brambory rozmačkáme a promícháme se žloutkem a moukou. Těsto osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a pepřem.

3.

Pomoučenýma rukama tvoříme krokety silné asi jako palec a obalíme je v ořechách nebo mandlích.

4.

Tuk rozehřejeme na 175 °C v jiném velkém hrnci nebo ve fritéze.

5.

Krokety smažíme po malých částech do zlatožluta 4 až 6 minut. Hotové je necháme okapat na papíru.

Tip:

Krokety obalíme v zeleném pepři místo v mandlích.

 

 




„Láska vdaných žen je nejcennější na světě, manželé o tom ovšem nevědí.“ Oscar Wilde