Bramborová jídla

Nákyp po zahradnicku

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Nákyp po zahradnicku

Klikněte pro zvětšení

ŠŤAVNATÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 2 hod.

KcalAsi 600 kcal na porci

toastPodáváme se syrovou zeleninou


300 g brambor;

sůl;

1 cibule;

125 g mrkve;

125 g černého kořene nebo kedlubny;

75 g hrášku;

200 g tvarohu;

50 ml mléka;

1 vejce;

1 lžíce nasekaného tymiánu;

čerstvě namletý pepř;

čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek.


1.

Brambory vaříme ve slané vodě do měkká 20 až 30 minut, oloupeme a nakrájíme na centimetr silné plátky. Mezitím pokrájíme cibuli a mrkev na tenká kolečka. Oloupeme černý kořen, nakrájíme jej na kousky.

2.

Mrkev, černý kořen a hrášek branšírujeme 4 až 5 minut a potom je rychle ochladíme.

3.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Tvaroh utřeme do hladka s mlékem, vejcem a tymiánem, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Všechny přísady dáváme do nákypové formy po vrstvách. Nahoru rozetřeme tvarohovou směs a vše zapékáme asi 1/2 hodiny.

 

 




„Proti blbosti i bohové bojují marně.“ Jan Werich