Bramborová jídla

Bramborový nákyp s houbami

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborový nákyp s houbami

Klikněte pro zvětšení

JEMNĚ KOŘENĚNÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

KcalAsi 390 kcal na porci

toastJako přílohu podáváme pestrou salátovou směs


500 g žampionů nebo hlívy ústřičné;

1 cibule;

2 stroužky česneku, oloupané;

1 lžíce oleje;

sůl, čerstvě mletý bílý pepř;

1 lžička bazalky;

2 porce bramborové kaše;

muškátový oříšek, čerstvě nastrouhaný;

tuk na vymazání formy;

50 g sýra gorgonzola.



1.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Žampiony propláchneme vodou a nakrájíme na kolečka.

2.

Cibuli jemně nasekáme. Stroužky česneku propasírujeme. Žampiony s cibulí a česnekem podusíme v horkém oleji, až se voda skoro odpaří. Osolíme, okořeníme pepřem a bazalkou.

3.

Bramborovou kaši promícháme s houbami, dochutíme muškátovým oříškem, rozprostřeme do vymaštěné formy. Ozdobíme kousky sýra. Zapékáme v troubě asi 25 minut.

 

 




„Jedna ženská vidí často dál, než pět mužských s dalekohledem.“ Jan Werich