Bramborová jídla

Jednoduchý bramborový salát

 


RYCHLÉ

Jednoduchý bramborový salát

Klikněte pro zvětšení

JEMNÉ KOŘENĚNÉ


Doba přípravyDoba přípravy: asi 1/2 hodiny

KcalAsi 550 kcal na porci

toastPodáváme s celozrnným chlebem


400 g brambor;

sůl;

1 šalotka;

1/2 lžíce hořčice;

2-3 lžíce ovocného octa;

50 ml horkého telecího vývaru;

bylinková sůl;

čerstvě mletý zelený pepř;

1/4 salátové okurky;

3 ředkvičky;

1 rajče;

3 lžíce slunečnicového oleje;

2 lžíce nasekaných čerstvých salátových bylinek.


1.

Brambory vaříme v mírně osolené vodě 20 až 30 minut, ještě horké oloupeme a nakrájíme na plátky. Šalotku nakrájíme na drobné kostky. Z hořčice, ovocného octa a telecího vývaru připravíme marinádu na salát. Marinádu vmícháme do brambor, ochutíme bylinkovou solí a pepřem.

2.

Salátovou okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, rajče na čtvrtky.

3.

Zeleninu vmícháme do salátu, přidáme olej, salát promícháme a posypeme bylinkami.

 

 




„Snažme se žít tak, aby naší smrti litoval i majitel pohřební služby.“ Mark Twain