Bramborová jídla

Irský guláš

 


ČASOVĚ NÁROČNÉVYDATNÉ


Irský guláš

Klikněte pro zvětšení

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 1/2 hodiny

KcalAsi 680 kcal na porci

toastPodáváme s vychlazeným pivem


400 g jehněčího masa (z kýty);

1/2 l vývaru;

125 g karotky;

1 cibule;

1/4 malého bílého zelí;

400 g brambor;

20 g prorostlé uzené slaniny;

sůl;

černý pepř;

1 špetka kmínu;

1 lžíce nasekané zelené petrželky.


1.

Jehněčí maso nakrájíme na kostky velikostí vhodné na guláš a vaříme ho 1/4 hodiny ve vývaru.

2.

Karotku, cibuli a bílé zelí nakrájíme na stejně velké kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a položíme na dno hrnce, ve kterém budeme pokrm připravovat. Do hrnce klademe střídavě po vrstvách zeleninu a maso.

3.

Vývar ochutíme solí, pepřem a kmínem a opatrně přilijeme do hrnce. Necháme vařit zakryté na mírném ohni 1 hodinu. Nemícháme! Navrch posypeme petrželkou.

 

 




„Snažme se žít tak, aby naší smrti litoval i majitel pohřební služby.“ Mark Twain