Bramborová jídla

Rybí hrnec

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍJEMNÉ

Rybí hrnec

Klikněte pro zvětšení

Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hod.

KcalAsi 330 kcal na porci

toastPodáváme s bagetou


250 g brambor;

sůl;

250 g rybího filé, hotového k podávání;

1 lžíce citrónové šťávy;

1 veliká cibule;

1 stroužek česneku;

1 lžíce rozpuštěného másla;

1 /4 l rybího vývaru;

70 ml bílého vína;

1/2 salátové okurky;

1 lžíce zakysané smetany;

1 lžička středně ostré hořčice;

2 lžíce nasekaného kopru;

mletý bílý pepř.



1.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a ve slané vodě předvaříme 1 /4 hodiny.

2.

Rybu pokapeme citrónovou šťávou, posolí-me a pokrájíme na kostky.

3.

Cibuli a stroužek česneku nasekáme a osmažíme na rozpuštěném másle, přilijeme vývar a bílé víno.

4.

Oloupeme salátovou okurku a nakrájíme na kostky. Kostky brambor, okurky a ryby vložíme do vývaru a necháme prohřát asi 1 /4 hodiny.

5.

Přimícháme zakysanou smetanu, hořčici, kopr a polévku dochutíme pepřem.

 

 




„Žití, to je největší umění na světě, neboť většina lidí pouze existuje.“ Oscar Wilde