Bramborová jídla

Bramborové knedlíky s pohankou

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborové knedlíky s pohankou

Klikněte pro zvětšení

PLNOHODNOTNÉ


Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 1/4 hodiny

KcalAsi 90 kcal na porci

toastPodáváme se svíčkovou pečení s nakyslou omáčkou




500 g moučnatých brambor;

sůl;

1 malé vejce;

25 g pohankové mouky;

60 g mouky.





1.

Brambory omyjeme, uvaříme ve slané vodě, oloupeme a horké rozmačkáme.

2.

Bramborovou hmotu zpracujeme s vejcem, troškou soli a oběma druhy mouky na hladké, vláčné těsto.

3.

Lehce pomoučenýma rukama uděláme 12 stejně velkých knedlíků.

4.

Dva litry slané vody v širokém hrnku přivedeme k varu. Postupně vkládáme knedlíky do vody a necháme je vařit asi 10 minut. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou napovrch.

 

 




„Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec.“ Jan Werich