Bramborová jídla

Salát Nizza

 

ČASOVĚ NÁROČNÉ

Salát Nizza

Klikněte pro zvětšení

JEMNĚ KOŘENĚNÉ


Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 hodina

Doba potřebná k uleženíDoba potřebná k uležení: asi 1 hodina

KcalAsi 220 kcal na porci

toastPodáváme s bagetou



400 g salátových brambor;

200 zelených fazolek;

sůl;

2 lžíce octa ze sherry;

1 nasekaná cibule;

mletý bílý pepř;

1 špetka cukru;

4 lžíce olivového oleje;

20 g plněných oliv z konzervy, pokrájených na plátky;

2 lžíce sherry;

4 sardelové filety;

2 rajčata;

35 g naložených kaparů.




1.

Brambory uvaříme, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2.

Fazolky vaříme asi 20 minut ve slané vodě tak, aby byly pevné na skus. Sardelové filety oplácheme a nakrájíme na proužky. Rajčata rozkrojíme na poloviny nebo na plátky.

3.

Mezitím pokapeme olivy sherry a necháme je uležet.

4.

Ocet promícháme s cibulí, solí, pepřem, cukrem, olejem a nalijeme na teplé brambory. Přidáme kapary, vše promícháme a necháme uležet asi 1 hodinu.

 

 




„Jedna ženská vidí často dál, než pět mužských s dalekohledem.“ Jan Werich