Bramborová jídla

Labskaus

 


ČASOVĚ NÁROČNÉ

Labskaus

Klikněte pro zvětšení

NAKYSLÉ-PIKANTNÍ


Doba přípravyDoba přípravy: asi 2 1/2 hodiny

KcalAsi 500 kcal na porci

toastPodáváme se sázenými vejci a matjesem


1 cibule;

250 g hovězího hrudí naloženého do soli;

1 bobkový list;

5 zrnek černého pepře;

5 hořčičných semínek;

500 g brambor;

75 g šalotky;

2 lžíce másla;

asi 200 g nakládané červené řepy;

2 pikantní nakládané okurky;

1 střik worcestru;

sůl;

pepř.


1.

Cibuli oloupeme a spolu s hovězím hrudím, bobkovým listem, zrníčky pepře a hořčice dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo maso zakryté, a vše necháme vařit asi 1/2 hodiny. Maso nameleme na strojku na mletí masa.

2.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vývaru.

3.

Šalotku jemně nasekáme a osmažíme na másle. Potom rozmačkáme brambory a spolu s masem zamícháme se šalotkou.

4.

Červenou řepu a nakládané okurky nakrájíme na jemné kostičky a vmícháme. Labskaut za stálého míchání v hrnci ještě jednou prohřejeme, dochutíme worcestrem, solí a pepřem.

Tip:

Vaření tohoto pokrmu je jistě velice časově náročné, ale je to specialita!

 

 




„Přátelství je součást lidského štěstí.“ Jan Werich