Bramborová jídla

Pečené brambory

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Pečené brambory

Klikněte pro zvětšení

VYDATNÉ


Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

KcalAsi 280 kcal na porci

toastPodáváme s huspeninou z různých druhů masa


600 g brambor vařených ve slupce;

1 cibule;

1 lžíce sádla;

pepř;

sůl;

1 lžíce jemně nasekané zelené petrželky.




1.

Vystydlé brambory oloupeme a nakrájíme nájemné plátky. Cibuli nakrájíme na malé kostičky.

2.

Tuk dáme na pánev a rozehřejeme. Přidáme plátky brambor.

3.

Kostičky cibule dusíme na druhé pánvi, potom ji přidáme k plátkům brambor. Opékáme 3 až 4 minuty. Plátky obracíme tak dlouho, až jsou zlatavě hnědé a křupavé.

4.

Okořeníme čerstvě mletým pepřem a osolíme. Podáváme posypané petrželkou.

 

 




„Snažme se žít tak, aby naší smrti litoval i majitel pohřební služby.“ Mark Twain