Bramborová jídla

Bramborový guláš s rybou

 

ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ

Bramborový guláš s rybou

Klikněte pro zvětšení

KOŘENĚNÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 1 1/4 hodiny

KcalAsi 350 kcal na porci


200 g brambor;

1/2 cibule;

1 lžíce másla;

75 ml bílého vína;

3/8 zeleninového vývaru;

2 hřebíčky;

1 malá cuketa;

400 g tresky;

50 g zakysané smetany;

sůl;

čerstvě mletý bílý pepř;

1 lžíce nasekaného kopru.


1.

Brambory oloupeme a pokrájíme na jemné kostičky. Cibuli jemně nasekáme. Rozehřejeme máslo a zpěníme v něm cibuli. Do másla přidáme kostičky brambor a krátce vše podusíme.

2.

Doplníme bílým vínem a zeleninovým vývarem, přidáme hřebíčky a na mírném ohni vaříme 10 až 15 minut.

3.

Mezitím omyjeme cuketu, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s bramborami a na mírném ohni vaříme 10 až 15 minut. Rybí filé nakrájíme na kostky, na posledních 5 minut přidáme do hrnce a vaříme spolu s ostatními potravinami v odklopeném hrnci.

4.

Bramborový guláš zjemníme zakysanou smetanou, osolíme a opepříme a vmícháme kopr.

 

 




„Nikdy jsem nedopustil, aby škola stála v cestě mému vzdělání.“ Mark Twain