Bramborová jídla

Bramborový salát s bylinkovou zálivkou

 


ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ


Bramborový salát s bylinkovou zálivkou

Klikněte pro zvětšení


VÝRAZNÉ CHUTI


Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

Doba potřebná k uleženíDoba potřebná k uležení: asi 1/2 hodiny

KcalAsi 250 kcal na porci

toastHodí se k uzence


300 g brambor;

1 cibule;

1/2 svazku jarních cibulek;

50 g netučného tvarohu;

1/2 jogurtu;

1/2 zakysané smetany;

šťáva z 1/2 citrónu;

1 lžička soli;

3 lžičky ovocného octa;

3 stroužky česneku;

čerstvě mletý bílý pepř;

1 špetka cukru;

4 lžíce jemně nasekaných jarních bylinek;

několik kaparů.


1.

Brambory vaříme 20 minut. Cibuli jemně nasekáme a jarní cibulku nakrájíme na kroužky.

2.

Netučný tvaroh utřeme dohladka s jogurtem, zakysanou smetanou, citrónovou šťávou a ovocným octem. Nakonec vmícháme cibuli.

3.

Stroužky česneku rozetřeme se solí, přidáme k tvarohu a vše opepříme a dochutíme cukrem.

4.

Do zálivky přidáme bylinky a kapary.

5.

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, necháme vychladnout. Promícháme s česnekovou zálivkou a necháme alespoň 1 /2 hodiny odležet.

 

 




„Mít rád lidi a milovat lidi to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí.“ Jan Werich