Bramborová jídla

Hřibový krém

 

Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

KcalAsi 580 kcal na porci

toastPodáváme se sklenicí piva


75 g sýra s hříbky;

30 g másla;

75 g tučného tvarohu;

75 g zakysané smetany;

1 lžíce mléka;

1/2 cibule;

1 lžíce sekané zelené petrželky;

1 lžíce sekaného kerblíku;

sůl;

čerstvě mletý pepř;

1 špetka cukru;

1 lžíce koňaku.


1.

Sýr s hříbky rozmačkáme vidličkou. Dáme do misky a utřeme dohladka s máslem, tvarohem, zakysanou smetanou a mlékem. (Máslo a sýr by měly mít pokojovou teplotu).

2.

Cibuli jemně nasekáme a s kořením vmícháme do hmoty. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a koňakem.

 

 




„Muži nedovedou ocenit vlastní ženy. To přenechávají druhým.“ Oscar Wilde