Bramborová jídla

Bylinkový krém

 


Doba přípravyDoba přípravy: asi 1/2 hodiny

KcalAsi 160 kcal na porci

toastPodáváme s červeným vínem


2 vejce uvařená natvrdo;

1 šalotka;

1 lžíce středně ostré hořčice;

75 g smetanového jogurtu;

šťáva z poloviny citrónu;

1 lžíce sardelové pasty;

4 lžíce nasekaných různých bylinek;

sůl;

čerstvě mletý bílý pepř;

trochu worcestru.



1.

Vejce oloupeme, nakrájíme na kostky a přes sítko propasírujeme do misky. Šalotku jemně nasekáme a přidáme k vejci. Utřeme dohladka s hořčicí, jogurtem, citrónovou šťávou a sardelovou pastou.

2.

Bylinky vmícháme do vaječného krému. Dochutíme solí, pepřem a worcestrem.

 

 




„Vhodnou základnou pro manželství je oboustranné nepochopení.“ Oscar Wilde