Bramborová jídla |
|
|
Zapečené brambory se slaninou
Doba přípravy: asi 1 1/4 hodiny Asi 800 kcal na porci Jako příloha se hodí salát Ingredience:100 anglické slaniny; 1 středně velká cibule; 1 lžíce másla; 500 g brambor; sůl; pepř; 125 g smetany; 50 g nastrouhaného ementálu; čerstvě nasekaná zelená petrželka na ozdobu. 1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Anglickou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, které podusíme se slaninou a máslem na pánvi. 2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky brambor s kostkami slaniny a cibule vložíme do nákypové formy a okořeníme pepřem a solí. 3. Přelejeme smetanou a pokrm posypeme strouhaným sýrem. Pečeme asi 1/2 hodiny ve formě s pokličkou. Posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
|