Bramborová jídla |
|
|
Jehněčí na pekařský způsob
Doba přípravy: asi 1 3/4 hodiny Asi 290 kcal na porci Podáváme se zelenými fazolkami Ingredience:600 g jehněčího masa (z kýty); sůl; čerstvě mletý černý pepř; 1 stroužek česneku; 2 lžíce olivového oleje; 2 cibule; 300 g brambor; 75 ml červeného vína; 1 lžíce nasekané rozmarýny; 1/8 l vývaru; 1 špetka muškátu. 1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Jehněčí maso osolíme a okořeníme pepřem. Nasekáme česnek a vetřeme do masa. Olivový olej rozehřejeme a opečeme v něm maso po všech stranách. Osmahnuté maso dáme na půl hodiny do trouby. Vyjmeme jehněčí maso. 2. Cibuli nakrájíme na kolečka a 5 minut dusíme v hrnci. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 5 mm; přidáme je k cibuli a zalijeme červeným vínem. Přidáme rozmarýn, vývar osolíme a okořeníme muškátem a pepřem. 3. Jehněčí položíme na brambory, dáme na 3/4 hodiny do trouby, kde nepřikryté pečeme.
|