Bramborová jídla |
|
|
Jednoduchý bramborový salát
Doba přípravy: asi 1/2 hodiny Asi 550 kcal na porci Podáváme s celozrnným chlebem Ingredience:400 g brambor; sůl; 1 šalotka; 1/2 lžíce hořčice; 2-3 lžíce ovocného octa; 50 ml horkého telecího vývaru; bylinková sůl; čerstvě mletý zelený pepř; 1/4 salátové okurky; 3 ředkvičky; 1 rajče; 3 lžíce slunečnicového oleje; 2 lžíce nasekaných čerstvých salátových bylinek. 1. Brambory vaříme v mírně osolené vodě 20 až 30 minut, ještě horké oloupeme a nakrájíme na plátky. Šalotku nakrájíme na drobné kostky. Z hořčice, ovocného octa a telecího vývaru připravíme marinádu na salát. Marinádu vmícháme do brambor, ochutíme bylinkovou solí a pepřem. 2. Salátovou okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, rajče na čtvrtky. 3. Zeleninu vmícháme do salátu, přidáme olej, salát promícháme a posypeme bylinkami.
|