Bramborová jídla |
|
|
Salát s hovězím masem a cibulí
Doba přípravy: asi 1/2 hodiny Doba potřebná k uležení: asi 1/2 hodiny Asi 700 kcal na porci Podáváme s chlebem Ingredience:200 g salátových brambor; 400 g rostbífu; 2 červené cibule; 3 lžíce červeného vinného octa; sůl; čerstvě mletý pepř; 3 lžíce oleje; 1 lžíce nasekané petrželky. 1. Salátové brambory vaříme 20 až 30 minut. Ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky. 2. Rostbíf nakrájíme na jemné plátky. Cibuli nakrájíme na půlobloučky. Obojí přidáme k bramborám. 3. Ocet, sůl a pepř smícháme s olejem. Tuto zálivku nalijeme na salát. 4. Do salátu přidáme petrželku. Vše důkladně promícháme a necháme uležet asi 1/2 hodiny.
|