Bramborová jídla |
|
|
Jelito s brambory
Doba přípravy: asi 3/4 hodiny Asi 1000 kcal na porci Podáváme s hlávkovým salátem Ingredience:500 g moučnatých brambor; 1 lžička soli; 500 g oloupaných jablek bez jádřinců nakrájených na osminky; 1/4 vody; 1/2 lžičky cukru; 1 lžíce šťávy z citrónu; 50 g prorostlé slaniny nakrájené na kostičky; 1 cibule nakrájená na kostičky; 3 lžíce oleje; 250 g jelita nakrájeného na plátky. 1. Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě a rozšťoucháme. Jablka podusíme ve vodě s cukrem a citrónovou šťávou. Slaninu vyškvaříme a zpěníme v ní cibuli. Trochu cibule a slaniny oddělíme na ozdobení. 2. Brambory s jablky a zbývající cibulí se slaninou našleháme, ochutíme cukrem a solí. 3. Plátky jelita opečeme na oleji a položíme na bramborovou hmotu. Ozdobíme slaninou s cibulí.
|