Bramborová jídla |
|
|
Bramborový salát s dresingem z červené řepy
Doba přípravy: asi 1 hodina Doba potřebná k uležení: asi 15 minut Asi 310 kcal na porci Podáváme s pečeným rybím filé Ingredience:800 g salátových brambor; 40 g nakládané červené řepy; 1/8 l masového vývaru; 1 lžička bílého vinného octa; sůl; cukr; čerstvě mletý bílý pepř; 3 lžíce oleje; 1 malý celer (asi 350 g); 2 stroužky česneku. 1. Brambory uvaříme v malém množství vody, oloupeme a necháme vychladnout. 2. Mezitím propasírujeme červenou řepu. Vmícháme do ní masový vývar, ocet, sůl, cukr a pepř Postupně přidáváme olej a dochutíme. 3. Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a v malém množství vody uvaříme tak, aby byl pevný na skus. Brambory nakrájíme na středně veliké kostky. 4. Česnek pokrájíme na kolečka a blanšíruje-me ve vroucí vodě. Spolu s celerem přidáme k bramborám. 5. Zálivku nalijeme na salát a opatrně promícháme. Necháme odpočinout asi 1/4 hodiny.
|