Bramborová jídla |
|
|
Italské bramborové knedlíky
Doba přípravy: asi 1 hodinu Asi 400 kcal na porci Podáváme se smetanovou omáčkou, ve které je sýr a šunka Ingredience:400 g brambor; sůl; 1 lžička jemně pokrájené čerstvé šalvěje; 75 g jemné pšeničné krupice; čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek; 2 lžíce vlažné vody; 3 lžíce nastrouhaného sýra; 1/2 l zeleninového vývaru; 20 g másla; několik šalvějových lístků. 1. Brambory vaříme přikryté pokličkou v malém množství mírně osolené vody asi 1/2 hodiny na mírném ohni. Brambory oloupeme a rozmačkáme. 2. K bramborám přidáme pšeničnou krupici, šalvěj, sůl, muškátový oříšek, vodu a sýr a vypracujeme hladké a jemné těsto, ze kterého tvoříme válečky silné 5 až 6 cm. Z nich nakrájíme plátky silné 1 až 2 cm a uděláme z nich knedlíčky. 3. Ve vroucím zeleninovém vývaru vaříme knedlíky 8 až 10 minut. Tip: Knedlíky můžeme ochutit rozpuštěným máslem se šalvějovými lístky.
|