Bramborová jídla |
|
|
Brambory po selsku
Doba přípravy: asi 1 1/4 hodiny Asi 1010 kcal na porci Jako příloha se hodí syrová zelenina Ingredience:1 lžička másla; 500 g brambor; 150 g anglické slaniny; 1 středně velká cibule; 1 lžička másla na formu; 6 vajec; 1/8 l mléka; sůl; pepř; 2 lžíce pažitky. 1. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi, opečeme v něm slaninu a cibuli. Spolu s bramborami poklademe ve vrstvách do vymazané nákypové formy. 3. Vejce rozšleháme s mlékem a kořením, nalejeme na navrstvené brambory. Zapékáme asi 3/4 hodiny. Podáváme posypané pažitkou.
|